Hur du sparar pengar på hotell och restaurangbesök

Att besöka ett hotell eller en restaurang idag är inte alltid det billigaste. Dessutom vill man oftast inte välja ett budgethotell eller en billig restaurang, bara för att spara lite pengar. Hur kan man då göra för att sänka kostnaden på ett hotell– eller restaurang besök?

Leta efter hotell eller restauranger som har en aktiv rabattkampanj

Använd internet! Idag finns det många hotell och restauranger som erbjuder rabatter, vilket betyder att du kan sänka din kostnad på ditt hotellbesök eller restaurangbesök. Ibland går det att hitta kampanjer som erbjuder runt 50% rabatt! Vill du sänka kostnaden på ditt besök, då är det alltid smart att kolla online först, gör du detta kommer du absolut hitta många olika erbjudanden som du kan ta del av. 

Ladda ned specifika appar för att sänka kostnaden på ditt hotell & restaurangbesök

Förutom att söka efter internet finns det även specifika appar som erbjuder rabatter och kampanjer, på både hotell och restauranger. Ladda bara ned appen till din mobiltelefon eller surfplatta, kolla vilka aktiva rabatter som finns just nu och välj den restaurang som passar dig bäst.

Ta med den mat hem som inte äts upp

Besöker du en restaurang, speciellt i en familjesituation, finns det en risk att all mat inte äts upp. Under tillfällen som dessa är det smart att be om en doggybag eller en matlåda, så att du kan ta med maten hemma. Njut sedan av maten lite senare på kvällen eller dagen efter! Du kanske inte sparar pengar på själva restaurangbesöket, men nu behöver du inte köpa ny mat senare. 

Att kolla upp kampanjer på internet innan du besöker en restaurang eller ett hotell – är alltså det bästa. Många gånger kan du hitta flera lämpliga kampanjer som sänker dina kostnader med flera tusen kronor.

Letar du däremot efter något som alltid är billigare, t.ex. ett vandrarhem kommer det absolut vara billigare än att checka in på ett fyra- eller femstjärnigt hotell. Har du dessutom svårt att bestämma dig var du ska, kan detta hjälpa dig att bestämma!