Världens finaste hotell

Har du någon gång drömt om att få bo på världens mest lyxiga hotell, om bara för en natt? Det kan du göra, om du betalar minst 5 000 kronor. I Dubai (inte helt otippat) hittar du världens lyxigaste hotell, Burj Al Arab. Burj Al Arab är inte något vanligt hotell, här finns endast sviter. Den minsta sviten du kan boka är 169 kvadratmeter stor och den största är närmare 800 kvadratmeter. Ska du bo riktigt flott här, i en av de större sviterna, får du lägga ut runt 150 000 kronor per natt. Hotellet är byggt på en konstgjord ö som via en bro leder in till fastlandet. Intill Burj Al Arab ligger ännu ett lyxhotell, Jumeirah och de två byggnaderna ihop ser ut som ett stort segel och en våg.

Dyraste hotellet i världen – Burj Al Arab

Det går att skriva en bok om Burj Al Arab, detta är tvivellöst världens lyxigaste hotell och här bor du i världens finaste rum. Upplevelsen startar redan innan du anländer till hotellet, på flygplatsen. Här hämtas du av en chaufför och körs sedan i en Rolls Royce till din svit. Skulle du känna för att ha det extra lyxigt kan du alltid se till att bli upphämtad av helikopter och avsläppt på hotellets tak. När du väl kommer till Burj Al Arab väntar personal som står på rad och erbjuder dig varma handdukar, söta dadlar och något att dricka.

När du besöker Burj Al Arab behöver du inte lämna hotellet om du inte skulle vilja. Här finns allt. Från lyxiga barer och restauranger till en spaavdelning i världsklass. Skulle du vilja se dig omkring i Dubai kan du passa på att låna någon av hotellets sportbilar. När du anländer till din svit kommer du förmodligen vilja flytta in permanent. Sammetsklädda möbler i utsökt stil blandas med mosaik, spegeltak och fantastiska sängar. För att inte nämna utsikten som bokstavligt talat kan få dig att tappa andan (inget för den höjdrädda).

Lyxiga hotell i Stockholm

Du behöver inte känna dig ledsen om du inte kommer ha råd att bo på Burj Al Arab. Det finns gott om lyxiga och fina hotell i Stockholm. Lydmar är ett av de bästa hotellen i Stockholm och öppnades redan under slutet av 1800-talet. Hotellet är beläget i den gamla delen av huvudstaden. Rummen är lyxigt men personligt inredda och du blir serverad frukost på sängen. Dessutom finns det mycket att göra på Lydmar hotell. Varför inte besöka fitesscentret och därefter slappna av i relaxavdelningen? Kanske vill du unna dig något gott att dricka medan du läser en bok i hotellets bibliotek?

Hos Lydmar, ett av de finaste hotellen i Stockholm, bor du med trevlig utsikt över hamnen och får njuta av det centrala läget hotellet har. Detta boutiquehotell kan du dessutom bo på utan att bli helt ruinerad. Förutom Lydmar hotell finns många andra lyxiga alternativ, till exempel något av de 5-stjärniga hotellen Nobis, Hotel Diplomat eller Grand Hotel?