Idag finns det många olika restaurang och hotell Östermalm och Stockholm, där alla har sina egna unika stilar och känslor. Vad kan man då förvänta sig av hotell i Stockholm? Allt beror på den prisklass du väljer och vad du är ute efter. 

Det finns många olika budgethotell i Stockholm, med priser för mellan 200 – 500 kronor per natt. De flesta budgethotell som finns idag är antingen bädd i sovsalar, eller enkla budgetrum. Letar du efter ett privatrum ligger priserna på mellan 600 – 1000 kronor per natt. Mer exklusivare rum med mer service, kostar 1000 kronor och mer. Är du bara ute efter att hitta någonstans att sova, är en bädd i en sovsal eller ett enkelt budgetrum något att föredra. Vill du få mer service och bättre klass, får du även betala för lite mer. Man får det man betalar för, helt enkelt. 

Detsamma gäller restauranger. Är du bara ute efter en snabb pizza eller något lätt att äta, finns det hak som absolut erbjuder den känslan du är ute efter – vilket också gäller de ”finare” restaurangerna. Vill du äta trerätters och få mer service, eller upptäcka en speciell maträtt, finns det många olika stilar på restauranger att välja mellan.

Själv tycker jag om att uppleva båda delarna, då båda upplevelserna skapar en speciell känsla. Ibland är jag sugen att få mer för pengarna – ibland vill jag bara ha något lätt. Som den livsstilsbloggare som jag är, gillar jag att upptäcka båda av dessa världar – så att säga. För alla upplevelser erbjuder alltid något unikt i sig.